Πάνω Frame [668xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]

 

Η Ιστορία μας

 Η ιστορία μας ξεκινάει το 1961 όταν ο πάτερας μας Γεώργιος Νικολακόπουλος αποφασίζει να ασχοληθεί με το εμπόριο κρασιού. Ταυτόχρονα το πρώτο μικρό οινοποιείο στο Μοσχάτο της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα. Το 1967 το οινοποιείο μεταφέρεται στην Λεωφ. Λαυρίου στα Γλυκά νερά όπου και παραμένει για πάνω από 30 χρόνια. Η καλλιέργεια του Σαββατιανού στα Μεσόγεια είναι στο απόγειο της. Στις ταβέρνες της Αθήνας, στα οινοπωλεία και στα σπίτια, η μυρωδιά του μούστου που ζυμώνεται στα ξύλινα βαρέλια για να βγει η κεχριμπαρένια ρετσίνα και το κοκκινέλι, δημιουργούν το σκηνικό του πρώτου μισού της περιόδου αυτής. Κατόπιν αρχίζει σταδιακά η στροφή της αγοράς προς την τυποποίηση, την οποία παρακολουθούμε, με συνεχή εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των μεθόδων παραγωγής. Από το 2001 η παραγωγική μας δραστηριότητα μεταφέρεται στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα στο Μαρκόπουλο Μεσογείων στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας. 

 

Η επιχείρησή μας σήμερα

 Το Οινοποιείο μας βρίσκεται στο Σόρτι, αμπελοτόπι του  Μαρκόπουλου Μεσογείων, πολύ κοντά στο Πόρτο Ράφτη και στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της  Αρτέμιδος στη Βραυρώνα. Στο κτήμα μας, καλλιεργούνται οι δύο  παραδοσιακές  ποικιλίες της  Αττικής, το Σαββατιανό και η  Μανδηλαριά. Παράλληλα παραλαμβάνουμε σταφύλια από την ευρύτερη περιοχή του Μαρκόπουλου (Σαββατιανό) και ποικιλίες από επιλεγμένους αμπελώνες της Πελοποννήσου (Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Cabernet, Merlot κλπ).

Ο  σύγχρονος εξοπλισμός, η εφαρμογή νέων μεθόδων οινοποίησης και ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία, την επιστημονική μας κατάρτιση, την εμπειρία, το μεράκι και την οικογενειακή μας παράδοση, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Στα Γλυκά Νερά λειτουργεί πρατήριο του Οινοποιείου, συνεχίζοντας την πολύχρονη παρουσία μας στην περιοχή αυτή. Εδώ θα βρείτε όλες τις ποικιλίες μούστου (από τέλη Αυγούστου έως τέλη Οκτωβρίου) και όλους τους τύπους κρασιών που παράγει το οινοποιείο μας.  Επίσης, θα βρείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για την ερασιτεχνική επεξεργασία του σταφυλιού, είδη εμφιάλωσης και τυποποίησης, αξεσουάρ και αναλώσιμα. Και φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία, σχετικά με την οικιακή οινοποίηση και την αποθήκευση του οίνου.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες της αγοράς, στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε για τους επαγγελματίες και ιδιώτες πελάτες μας την βέλτιστη ποιότητα προϊόντων και εμπορευμάτων στις χαμηλότερες τιμές.

 
Banner
Banner
Banner