ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ
«ΜΟΥΣΤΟΣ ΑΠΟΛΑΣΠΩΜΕΝΟΣ»
(ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΡΟΖΕ)
- Μετά την πίεση των σταφυλιών, ο φρέσκος μούστος απολασπώνεται αμέσως με τη μέθοδο της επίπλευσης. Η αφαίρεση των οινολασπών από τον φρέσκο μούστο απομακρύνει με φυσικό τρόπο πλήθος ανεπιθύμητων στερεών ουσιών και υπολειμμάτων της αμπελοκαλλιέργειας, που θα επηρέαζαν πολύ αρνητικά το τελικό προϊόν.
- Ο καθαρός μούστος μεταφέρεται στις δεξαμενές ζύμωσης. Εκεί προσθέτουμε ζυμομύκητες, αφού ο αριθμός τους ελαττώνεται πολύ με την απολάσπωση, και θρεπτικά συστατικά για αυτούς.
- Η αλκοολική ζύμωση που ακολουθεί γίνεται σε ειδικές ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου η θερμοκρασία του ζυμώμενου μούστου κυμαίνεται από 18οC έως 20οC.
- Έτσι, εξασφαλίζουμε πλήρη και ασφαλή αλκοολική ζύμωση με διατήρηση των γευστικών κι αρωματικών χαρακτηριστικών των ποικιλιών στον παραγόμενο οίνο.