Πάνω Frame [668xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]

 

 

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ

«ΜΟΥΣΤΟΣ ΑΠΟΛΑΣΠΩΜΕΝΟΣ»

(ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΡΟΖΕ)

 

  • Μετά την πίεση των σταφυλιών, ο φρέσκος μούστος απολασπώνεται αμέσως με τη μέθοδο της επίπλευσης. Η αφαίρεση των οινολασπών από τον φρέσκο μούστο απομακρύνει με φυσικό τρόπο πλήθος ανεπιθύμητων στερεών ουσιών και υπολειμμάτων της αμπελοκαλλιέργειας, που θα επηρέαζαν πολύ αρνητικά το τελικό προϊόν.

 

  • Ο καθαρός μούστος μεταφέρεται στις δεξαμενές ζύμωσης. Εκεί προσθέτουμε ζυμομύκητες, αφού ο αριθμός τους ελαττώνεται πολύ με την απολάσπωση, και θρεπτικά συστατικά για αυτούς.

 

  • Η αλκοολική ζύμωση που ακολουθεί γίνεται σε ειδικές ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές,  όπου η θερμοκρασία του ζυμώμενου μούστου κυμαίνεται από 18οC έως 20οC.

 

  • Έτσι, εξασφαλίζουμε πλήρη και ασφαλή αλκοολική ζύμωση με διατήρηση των γευστικών κι αρωματικών χαρακτηριστικών των ποικιλιών στον παραγόμενο οίνο.
 
Banner
Banner
Banner